Events Calendar

Locations
Casa Hirscher

About Complete Details
Adress: Brasov, Piata Sfatului 12-14
Email: rezervari@casahirscher.ro
Phone: 0268 410 533
Website: Casa Hirscher

Casa Hirscher, cunoscuta si sub numele de “Casa de negot”, a fost ridicata intre anii 1539-1545. Apollonia Hirscher, sotia fostului jude al orasului Brasov , Lukas Hirscher, a construit pe cheltuiala sa aceasta casa ca omagiu adus memoriei sotului ei, “mic de statura, dar mare de intelepciune”.

Conceputa in stilul vechilor hale occidentale, cu numeroase camere si pivnite boltite pentru marfurile aduse la targurile saptamanale care se tineau in “piata”, inconjurata de “targul graurului”, “targul straielor” sau “targul florilor”, cu pilastrii si arcade intre care isi etalau produsele iscusitii mesteri ai celor 50 de bresle brasovene , cladirea a fost secole de-a randul simbolul unei vieti economice infloritoare, la raspantia marilor drumuri europene.

Vestitii mesteri s-au dus, dar mandrele efigii ale breslelor s-au pastrat…Au trecut veacuri, incendii si cutremure, dar casa a ramas… Acum, Bistroul “Casa Hirscher” inaugurat in 20 februarie 2004, va invita, precum odinioara vechile hanuri: “intra te rog iubite oaspete, ingaduie-ti ragazul de-un popas … sa petrecem si sa fim veseli in atmosfera primitoare de alta data…”.

Program

Luni
09:00-Ultimul Client
Marti
09:00-Ultimul Client
Miercuri
09:00-Ultimul Client
Joi
09:00-Ultimul Client
Vineri
09:00-Ultimul Client
Sambata
09:00-Ultimul Client
Duminica
09:00-Ultimul Client

Sursa: http://casahirscher.ro/despre-noi/