Events Calendar

Locations
ONE WORLD ROMANIA la BRAȘOV

Go to location

Rating: 0.0/5

307 ViewsEnter fee: Free

Votes: 0

Asociatia Artburg aduce Festivalul One World Romania din București la Braşov. Și pe lângă faptul că are super-documentare, e singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România!
Filmele primei ediţii One World România la Braşov sunt dintre cele mai noi, proaspăt lansate la festivaluri de renume din lume și tratează problemele acute ale Europei şi Orientului Apropiat - criza refugiaţilor, în justiţia şi grupuri defavorizate.

Vineri | 13 mai
1. Lampedusa in iarna/Lampedusa in Winter | http://oneworld.ro/2016/l/ro/lampedusa-in-iarna-260/
Lampedusa e prima escală pentru emigranţii africani care încearcă să ajungă în Europa. Acum, în plină iarnă, turiştii s-au întors acasă, refugiaţii rămaşi şi-ar dori să fie duşi pe uscat iar vaporul care face legătură dintre insula şi Italia a luat foc. Primarul încearcă să menţină calmul comunităţii. Mică comunitate de la marginea Europei e angajată într-o luptă disperată pentru demnitate şi pentru solidaritate cu cei pe care mulţi îi consideră drept principala cauza a crizei în desfăşurare: africanii emigranţi.
(proiectie organizata cu sprijinul Forumului Cultural Austriac)
Proiecția va avea loc de la ora 19.00 la Reduta.

2. Bântuiți/ Haunted | http://oneworld.ro/2016/l/ro/bantuiti-254/
Ce este un cămin – în sens fizic şi metaforic? Ce simt aceşti oameni atunci când sunt forţaţi să plece? Haunted surprinde urmă subtilă a deplasărilor nesfârşite ale refugiaţilor în regiune în decursul ultimilor şaptezeci de ani.
Proiecția va avea loc de la ora 21.30 la HOF CAFE.

Sâmbătă | 14 mai
3. Violenta domestica/Private Violence | http://oneworld.ro/2016/l/ro/violenta-domestica-269/
Violenţa domestică explorează un adevăr simplu, dar cutremurător al vieţii americane: cel mai periculos loc pentru o femeie în Statele Unite este propriul sau cămin.
Proiecția va avea loc de la ora 17.00 la HOF CAFE.

4. Democratie/Democracy | http://oneworld.ro/2016/l/ro/democratie-244/
Documentarul analizează procesul şi tensiunile din spatele luptei politice pentru o nouă legislaţie europeană a protecţiei datelor personale.
(proiecție organizată cu sprijinul Institutului Francez și a Ambasadei Franței în România)
Proiecția va avea loc de la ora 19.00 la Reduta.

5. Adevăr pe peliculă/A Flickering Truth | http://oneworld.ro/2016/l/ro/adevar-pe-pelicula-236/
O lume literalmente înghețată în timp și un film memorabil despre rolul arhivelor de film pentru memoria unei țări. Arhiva Afgană de Film.
Proiecția va avea loc de la ora 21.30 la HOF CAFE.

Duminică | 15 mai
6. Cecilia | http://oneworld.ro/2016/l/ro/cecilia-240/
Filmul se conturează ca o investigaţie în acelaşi timp urgenţă şi delicată, care reuşeşte să schiţeze un tablou complex al traficului de copii crescut din India, precum şi al sistemului de privilegii sociale şi prejudecăţi de gen care fac acest trafic posibil.
Proiecția va avea loc de la ora 17.00 la HOF CAFE.

7. Șerifi în Ucraina/Ukrainian Sheriffs
http://oneworld.ro/2016/l/ro/serifi-in-ucraina-276/
În Stara Zburjivka,un cătun izolat din sudul Ucrainei, echipa tragicomică de „şerifi” Victor-Volodea trebuie să soluţioneze o serie de crime complexe precum furtul a două rate.
Proiecția va avea loc de la ora 19.00 la Reduta.

Alte evenimente:

- Dezbateri HOF Cafe şi Centrul Cultural Reduta
- Expoziţie de fotografie de Thomas Câmpean, Andrei Pungovschi şi Mircea Restea "Traseul refugiaţilor" la Centrul Multicultural al Univ. Transilvania
- Expoziţie desene George Roşu
- "Proiecţii pe prosop" şi strângere de semnături pentru revitalizarea cinematografelor de artă din Braşov
- Petrecere - HOF Cafe
---
Obiectivele sunt promovarea filmului documentar şi facilitarea de dezbateri pornind de la acestea - în rândul publicului general, precum şi în rândul elevilor de liceu şi a studenţilor.
Direcțiile fundamentale ale festivalului sunt: facilitarea accesului şi creşterea interesului publicului braşovean pentru film documentar; contribuţia la informarea şi educarea unei comunităţi implicate cultural şi social şi crearea unei societăţi civile active şi puternice. Prin fiecare eveniment al festivalului e încurajată implicarea şi dezbaterea socială, scopul pe termen lung fiind implicarea activă în societate a cât mai multor persoane.
---
ARTBURG este o asociaţie care concepe, organizează şi promovează proiecte în domeniul cultural-artistic pe plan local, naţional şi internaţional. ARTBURG este organizatorul Festivalului One World România la Braşov. De asemenea, în fiecare luni seară proiectăm în cadrul Serilor ARTBURG film documentar la hub-ul cultural HOF CAFE. 13.05.2016


Related Events

Concert Lucia

Located in: Pubs

Date Event: 11.11.2018

Viewed by 64 times

Soul Serenade

Located in: Pubs

Date Event: 08.11.2018

Viewed by 75 times

Dan Byron

Located in: Pubs

Date Event: 04.11.2018

Viewed by 71 times